Yara en Farnoosh: vriendinnen via vrijwilligerswerk

Yara en Farnoosh.jpeg

Het lijkt alsof Yara en Farnoosh elkaar al jaren kennen. Hartsvriendinnen voor het leven, die elkaars zinnen aanvullen en met één blik weten wat de ander bedoelt. Toch hebben ze elkaar pas deze zomer ontmoet, als vrijwilligers bij Refu Interim op de Gentse Feesten. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Yara (21) komt uit Syrië, Farnoosh (23) uit Afghanistan. Tussen het vele lachen en dansen door, spreken ze Nederlands met elkaar. “Vroeger moest ik altijd diep nadenken, maar nu komen de woorden zonder er bij stil te staan," vertelt Yara. En dat helpt bij het vele vrijwilligerswerk dat ze doen. Yara werkt het liefst in de bar of met kinderen, als het maar lekker druk is. Ze kan onmogelijk stilzitten. Farnoosh doet niets liever dan acteren, publiekswerk in het theater is helemaal haar ding.

“Yara is mijn beste vriendin omdat ze goed gezind, vriendelijk en goedlachs is. Ze is eerlijk en staat altijd voor me klaar. Dat ze af en toe (of eigenlijk altijd) te laat komt, neem ik er graag bij :).” verklapt Farnoosh. Yara vult giechelend aan; “Ik bewonder Farnoosh omdat ze zo spontaan en enthousiast is, en omdat ze altijd zichzelf blijft.”

Deze zomer willen ze op reis naar een warm land, om er als 'twee prinsessen' op het strand te liggen en te dromen van de toekomst. "We kunnen hier, als vrouw, écht iets betekenen." Ze delen alles met elkaar, ook als het soms minder goed gaat. “Vroeger was ik stil en terug-getrokken, bleef ik veel binnen” zegt Farnoosh. “Refu Interim en Yara hebben mij daar net op tijd uit gehaald." “We gaan voor elkaar door het vuur!” besluit Yara.

Previous
Previous

Ons team groeit!

Next
Next

Shadi: vrijwilliger in hart en nieren.