Solidair met onze vrijwilligers

WhatsApp Image 2021-05-20 at 09.52.08.jpeg

De meerderheid van onze vrijwilligers leeft elke dag in stress. Elke dag bereiken hen beelden van de gewelddadige situatie in hun thuisland. Elke dag vrezen zij voor het leven van hun vrienden en familie. Elke dag worstelen ze met het feit dat zij veilig zijn, maar hun moeder, vader, broer, zus... niet.

Daarom spreken wij nadrukkelijk onze steun uit voor iedereen die in oorlog, angst en onderdrukking leeft. In Colombia, Congo en Syrië, in Libië, El Salvador en Afghanistan... In alle landen waar mensenrechten continu geschonden worden, vaak met actieve steun van de Westerse landen die deze zo hoog in het vaandel dragen.

En vandaag gaat ons hart uit naar Palestina.

Want het is geen ver van ons bed show:

De neef van één van onze vrijwilligers in Gent, is gisteren omgekomen door een raketaanval in Gaza.

De moeder van één van onze vrijwilligers in Oostrozebeke, is omgekomen.

De zoon van één van onze vrijwilligers in Waregem, is gewond geraakt.

De vrouw en kinderen van één van onze vrijwilligers in Kortrijk, zijn moeten vluchten naar een andere regio in Gaza, waar het hopelijk iets veiliger is.

Het advocatenbureau waar één van onze vrijwilligers jaren heeft gewerkt, is tot op de grond gelijk gemaakt. Samen met veel andere gebouwen waar nog duizenden mannen, vrouwen en kinderen zitten.

En zo gaat het lijstje maar door...

WhatsApp Image 2021-05-21 at 10.32.14.jpeg

Weet dat duizenden Palestijnen in België elke seconde van de dag vrezen voor het leven van hun geliefden, die niet eens kunnen vluchten.

We sluiten ons ook aan bij het statement van de Universiteit van Gent:

"Wij veroordelen ten stelligste het gebrek aan politieke actie van de Belgische regering en de Europese Unie tegen de flagrante schendingen van het internationaal recht door Israël, de illegale politiek van nederzettingen en de discriminerende wetgeving tegen Palestijnse burgers in Israël. Wij stellen evenzeer de misleidende berichtgeving in de Belgische media aan de kaak die het oplaaiend geweld in Israël/Palestina steevast blijven voorstellen als moeilijk te begrijpen ‘clashes’ tussen twee gelijke partijen, als een ‘conflict’ tussen Hamas en Israël. Op die manier negeren we de ware aard van de Israëlisch/Palestijnse kwestie: die van bezetter tegenover onderdrukte, die van kolonisator tegenover gekoloniseerde.”

We mogen niet wegkijken, echt niet...

Raise your voice!

Screenshot_20210519-102834.jpg

Heb je vragen? Wil je reageren?


Previous
Previous

Rose pakt ook graag uw vrijwilligerswerk af ;)

Next
Next

Vrijwilligerswerk in tijden van corona