Stage, bachelor- of masterproef bij Refu Interim

Refu Interim draagt goesting, respect, engagement en verbinding uit als centrale waarden. Dat doen we ook graag samen met studenten en hun docenten!
Zoek je een stageplaats bij Refu Interim? Betrek je Refu Interim graag in je bachelor- of masterproef? Of wil je langskomen met een groep studenten? Hier vind je alle informatie.

Speeddate tussen studenten van Howest en vrijwilligers van Kortrijk

STAGE BIJ REFU INTERIM VZW

Stageopdrachten bakenen we af in overleg met studenten en docenten. We maken de stageopdrachten graag concreet en hands-on: handen uit de mouwen, voeten in de aarde! Studenten werken schouder aan schouder met de regioverantwoordelijke,  in Brugge, Kortrijk, Gent, Sint-Niklaas, Aalst of Leuven. De meest boeiende periode voor een stage valt tussen februari tot september. Dan worden er veel evenementen, workshops en activiteiten gepland en georganiseerd en kan je volop ‘meedraaien’ in onze werking. In het najaar is het moeilijker om een boeiende stageplaats aan te bieden. 

Studenten uit alle richtingen kunnen stage lopen bij Refu Interim. Som in je aanvraag even op welke taken je zou opnemen tijdens je stage, hoe die gekoppeld zijn aan de opleiding die je volgt en aan de stageopdracht en we bekijken jouw vraag! 

Je profiel: 

  • Je kan je 100% vinden in de missie en visie van Refu Interim

  • Je hebt goesting en kan professioneel samenwerken met mensen

  • Je neemt initiatief en vraagt vlot om raad of hulp als dat nodig is

  • Je kent verschillende talen en durft te praten, ook al ben je ze nog aan het leren

  • Je denkt na voor je iets aanpakt en kan je werk plannen,  en je houdt collega’s daarvan op de hoogte

  • Je krijgt energie van werken met mensen, houdt rekening met en hebt respect voor verschillende meningen, culturen, religies, etc.

Enkele voorwaarden: 

  • De stage valt in het voorjaar of tijdens de zomer

  • Je stageaanvraag gebeurt minstens 8 weken voor de start van je stage

  • Stage voor een langere periode liefst slechts voor 2 à 3 dagen per week. Een voltijdse stage kan, maar enkel voor een korte periode.

  • Je neemt de moeite om je een beetje in te te lezen in onze werking. Via onze website en sociale media (Facebook, LinkedIn, Instagram) krijg je een zicht op wat we doen, waarom we doen wat we doen, onze impact en welke waarden we belangrijk vinden.

  • Voor studenten maatschappelijk werk: stem op voorhand voldoende af met jouw stage-mentor of een stage binnen een socio-culturele organisatie zoals Refu Interim aanvaard wordt. De leer- en stagedoelen voor studenten maatschappelijk werk zijn niet altijd compatibel met de stageplaats en -taken die Refu Interim kan aanbieden. Wij bieden geen individuele hulp- of dienstverlening aan, organiseren veel socio-culturele activiteiten en veel zaken gebeuren in groep in plaats van individueel. Praat daar alvast over met je docent of mentor, en vraag een akkoord alvorens ons te contacteren. 

  • Als je tussen aanvraag en antwoord van ons ergens anders een stageplek hebt gevonden, geef ons dan zeker een seintje. 


Wat we bieden: 

  • een ervaren collega die je stage op de voet volgt

  • een open, gedreven en divers team om je eerste stappen te zetten in het werkveld

  • onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer en telefonie

Stage-aanvraag:

Stuur een korte motivatiebrief naar info@refuinterim.be .
(een stage-aanvraag voor de opleiding kantoor mail je naar bart@refuinterim.be)

Vermeld daarin zeker: 

  • de naam van je school en contactgegevens van je stagebegeleider

  • de periode van je stage

  • de intensiteit (niet alleen uur in totaal maar ook dagen/uren per week) 

  • de duur van je stage

  • in welke stad je stage wil lopen (en waarom)

  • wat van ons als stageplaats wordt verwacht (inhoud en doelstellingen van de stage, opvolgingsgesprekken, evaluatiemomenten, verslagen, …). Als je hier al documenten van je opleiding voor kreeg, stuur die dan zeker mee.

Op basis van je motivatie en stage-voorkeuren mailen we je een korte praktische proef. Daarmee leren we je alvast wat beter kennen. Op basis van die praktische proef nodigen we je uit voor een gesprek. We beslissen snel en laten je zo snel mogelijk iets weten!

Wil je als student in contact komen met mensen die nieuw zijn in België?
Denk aan de win-win voor iedereen!

BACHELOR- OF MASTERPROEF ISM REFU INTERIM VZW

  • Een bachelorproef bij Refu interim combineer je best met een stage bij ons. We geven de voorkeur aan studenten die vanuit hun stage een beroepsproduct (didactisch pakket, methodiek, workshop…)  ontwikkelen en testen dat we achteraf ook duurzaam kunnen inzetten in de organisatie. 

  • Voor masterproeven werken we samen met de wetenschapswinkel. In hun database kan je enkele afgelijnde onderwerpen vinden. Contacteer info@refuinterim.be als je een van deze onderwerp wil opnemen, of om een andere onderzoeksvraag voor te stellen. 

  • Wil je met ons samenwerken voor een andere, korte schoolopdracht? Bv. opdrachten of taken die focussen op het leren kennen van een organisatie, een organisatiestructuur, de sociale kaart, de doelgroep waarmee we werken, etc.  Contacteer ons dan via info@refuinterim.be

OP (SCHOOL)BEZOEK BIJ REFU INTERIM VZW

Elkaar ontmoeten opent harten en ogen. Mensen samenbrengen en verbinden is wat we het liefste doen. Niet enkel via vrijwilligerswerk, maar ook via andere gemeenschaps-vormende activiteiten. Daar denkt jouw school of onderwijsinstelling misschien net hetzelfde over. En wil je je studenten echt onderdompelen, verhalen aanreiken, mensen die nieuw in België zijn laten ontmoeten, etc. Top!

Wij staan altijd open voor ideeën en samenwerkingen, maar dit geven we graag al mee:

  • Wij streven altijd naar echte uitwisseling en kennismaking, en zijn allergisch voor eenrichtingsverkeer. Veel van onze vrijwilligers schrijven zich bij ons in omdat ze mensen willen leren kennen én Nederlands willen oefenen. Hier zit de win-win! Een speeddate tussen studenten en vrijwilligers? Een gezamenlijke activiteit? Samen improviseren, een workshop volgen? Dat kan allemaal!

  • Iemand die voor de klas komt getuigen over zijn/haar vluchtverleden? Studenten op pad sturen om ‘een vluchteling’ te interviewen? Het creëert voor de persoon in kwestie niet altijd een even ‘veilige’ omgeving. Bepaalde thema’s en vragen kunnen gevoelig zijn, studenten zijn hier vaak niet voldoende voor opgeleid of over geïnformeerd. Denk goed na over de context waarbinnen je dit zal organiseren. Wij gaan hier liever niet op in. 

  • Een vergoeding voorzien voor een professional die in de les komt getuigen, dat is meestal een evidentie. Trek deze evidentie door voor mensen die je vraagt voor deze ontmoetings- en uitwisselingsactiviteiten. Hun kennis en skills zijn ook onbetaalbaar, en zij doen het vaker in hun vrije tijd. 

Samenwerking tussen Howest en Refu Interim Kortrijk

Previous
Previous

FrontExpo - Exhibition beyond borders

Next
Next

Maak #plekbij: alleenstaande mannen hebben ook recht op opvang.